banner5bis.jpgbanner6.jpg

femin sabine toespraak2

Op 14 september 2017 ontving ik de Feminaprijs vanwege het bestuur van Vrouw en Maatschappij Brugge. De Feminaprijs wordt om de 2 jaar uitgereikt. De uitreiking ging door in de zaal van het hotel Casselbergh in Brugge. 

Voorzitster Trees Ryckaert organiseerde de avond tot in de puntjes en de opkomst was een succes.

Ik dank collega Lieve Mus en senatrice Sabine de Bethune voor hun laudatio. Hier de tekst weergeven zou te lang zijn, hoewel ik het bijzonder apprecieerde, zo perfect voorbereid!

Van de laudatio van Lieve citeer ik het slot: “ De prijs staat symbool voor de gedrevenheid en het enthousiasme waarmee Moniek al haar engagementen  opnam en opneemt : in het gezin, het onderwijs, de parochie, de gemeente,  als voorzitster van  Vrouw en Maatschappij, de partij ,in het SAK, als gemeenteraadslid,in KAV, als Schepen, in  het Huis Brugge en als OCMW-raadslid. Al deze engagementen waarvan we de volle draagwijdte moeilijk kunnen en konden inschatten.”

Het is een uitzonderlijk voorrecht om als “fin de carrière” een prijs te krijgen. Ik ben mij daar tenvolle van bewust, daarom ben ik dankbaar en trots met de Femina-prijs.

Moniek

femina groepsfoto femina zaal

webdesign: kristien berings