banner5bis.jpgbanner6.jpgMoniek Boydens in de Blinde Ezelstraat

Moniek Boydens ontfermt zich al een tijdje over kinderen uit (v)echtscheidingen. Ze biedt de jongeren in ‘Het huis’ een veilige plek om de ouders te kunnen ontmoeten.

Moniek Boydens: 'Eens gestopt als Schepen in Brugge vond ik een nieuwe uitdaging : de oprichting van het Huis Brugge.  Dit is een neutrale ontmoetingsruimte waar kinderen en ouders (of grootouders en kleinkinderen) na een vechtscheiding elkaar kunnen ontmoeten onder toezicht en begeleiding van vrijwillige medewerkers.

We werken in opdracht van de rechtbank en rapporteren over de bezoeken aan der Rechter. Ik vond onderkomen in Rozendal 5 centrum Brugge en zijn daar ondertussen reeds sinds begin 2010.'

 

De vzw Het Huis uit Antwerpen heeft in Brugge een nieuwe neutrale bezoekruimte geopend.

De ruimte is een plek waar kinderen na een echtscheiding onder begeleiding het contact met de langdurig afwezige ouder kunnen heropbouwen. De vraag naar dergelijke initiatieven is volgens coördinator Moniek Boydens van Het Huis in Brugge groot.

 

Bijna een op de drie kinderen in Vlaanderen maakt een echtscheiding mee.

Als de ouders niet overeenkomen, bestaat de kans dat één ouder lange tijd zijn of haar kinderen niet kan of mag zien. Soms gaat het over een periode van jaren. Het contact kan daarna op bevel van de rechter onder begeleiding terug worden hersteld.

"Wij werken in het belang van de kinderen", zegt Moniek Boydens. "In een eerste fase zullen we met steun van de ploeg uit Antwerpen op zondag contactmomenten organiseren. Als we meer vrijwilligers vinden, kunnen we onze werking uitbreiden." Acteur Matthias Sercu heeft de taak van ambassadeur van de Brugse vestiging van Het Huis aanvaard.

Het Huis in Brugge is ondergebracht in een huis van de Zusters Maricolen in het centrum van de stad.(belga/vbd)

 

Klik hier voor een link naar het interview van Moniek Boydens over Het Huis (Focus)

Klik hier voor het presentatiefilmpje ingeleid door Andrea Croonenberghes en Mathias Sercu

 

http://www.hethuis.be/ pluralistische vereniging

 

 

 

 

 

webdesign: kristien berings